Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Ανεμβολίαστο ήταν το 98,7% των διασωληνωμένων μέχρι χθες ασθενών με COVID-19, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πιο σκληρό αλλά και αποστομωτικό τρόπο τη σημασία του εμβολιασμού για την αποφυγή της σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό.

Την άποψη αυτή υπογραμμίζουν οι επιστήμονες ήδη από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβριο και τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό σήμερα το πρωί την επαληθεύουν απόλυτα: Μόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους που ανακοινώθηκαν το περασμένο 24ωρο είχαν εμβολιαστεί, μιας και οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αλλά επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά εστιατόρια που θα μας πουν, και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν, να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «διευκολύνσεις» και πρόσθεσε: «Οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ξαφνικά ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ειδικά οι νέοι μας, δεν έχουν τα ίδια επίπεδα ελευθερίας όπως άλλοι εμβολιασμένοι πολίτες της ίδιας ηλικίας».

Το εμβόλιο της Pfizer φτάνει και στα νησιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμού των νησιών, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιοχές που για κάποιους λόγους είναι πίσω στους εμβολιασμούς «και πρέπει όλοι μαζί να τους πείσουμε ώστε να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς». Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται, άλλωστε, με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, αποφασίζοντας την αποστολή εμβολίων mRNA της Pfizer και στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ των νησιών που θα παραλάβουν τα εν λόγω σκευάσματα βρίσκονται η Αίγινα, η Νάξος, η Κέρκυρα, η Πάρος, η Χίος, η Κως, η Σύρος, η Θάσος, η Λευκάδα, κ.α., οι κάτοικοι των οποίων θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν, προκειμένου να οικοδομηθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του εμβολιασμού των πολιτών κατ’ οίκον από το υπουργείο Υγείας.

Με δεδομένη, λοιπόν, την πορεία του εμβολιασμού αλλά και την αισθητή βελτίωση των δεικτών της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο εκτάκτως και αναμένεται να θέσει το χρονοδιάγραμμα σε μία σειρά θεμάτων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.