Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισαμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισαμου και Σέλινου και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν καταλύσει την Μονη και τους προαύλιους χώρους αυτής.

Του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Χαραλαμπους Παπαδόπουλου, γνωστού ως π. Λίβυος, εκ της Ι. Μητροπόλεως Γορτυνης και Αρκαδίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλοχιος, αφού καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, σημείωσε: «Η σημερινή ιδιαίτερου κάλλους Ακολουθία έχει ένα ξεχωριστό συμβολισμό.

Με τον ασπασμό της Συγχωρήσεως που θα ακολουθήσει ως κατακλείδα, φανερώνεται η ουσία της περιόδου που ανοίγεται ενώπιον μας. Προϋπόθεση να δούμε το πρόσωπο του Θεού δεν είναι μόνο η νηστεία και η προσευχή αλλά η συγχώρηση ως τρόπος και στάσης ζωής», κατέληξε ο Σεβ. κ. Αμφιλοχιος. Ακολούθως ομίλησε ο π. Χαραλαμπος με θέμα: «Με τον τρόπο που κρίνεις θα κριθείς».

Ο ομιλητής με την γλαφυρότητα και αμεσότητα του λόγου που τον διακρίνει καθήλωσε το ακροατήριο, τους εκατοντάδες που υπομονετικά έστεκαν όρθιοι απορροφώντας τον λόγο.

«Συναντάμε τον Θεό όταν συναντάμε την ανθρωπινοτητα μας, σημείωσε, και συνέχισε: Ο Χριστός μας καλεί να μην τρέξουμε από το παρόν της ζωής μας. Συγχώρηση δεν σημαίνει ότι ξεχνώ, αλλά θυμάμαι, συγχωρώ, συμπάσχω, αγαπώ στο όνομα του Χριστού. Εύκολα καταδικάζουμε, δύσκολα καταλαβαίνουμε τον άλλο. Η σύγκριση σκοτώνει την διάκριση. Να βλέπουμε με τα μάτια του Χριστού. Ας αφήσουμε τον Θεό να μιλήσει και να μας εκπλήξει», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής. Ακολούθησε ο ασπασμός του Ι. Ευαγγελίου και ο ασπασμός της Συγχωρήσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.