Πανηγυρίζει ο Πολιούχος των Τρικάλων, Άγιος Βησσαρίων. Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μητρόπολη Τρίκκης 21 Μαΐου, για την Πανήγυρη του Αγίου βησσαρίωνος, Πολιούχου της πόλης. Εκκλησία Live - Αρχιερατικός Εσπερινός της Σαμαρείτιδος Ζωντανά. Εσπερινός της Σαμαρείτισσας Ζωντανά. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Σαμαρείτιδος με την συνάντηση του Ιησού με την Σαμαρείτισσα και την ομολογία του Ιησού Χριστού ως αληθινού Μεσσία - Ευλογία και Αγιασμός. Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις 19.00 το απόγευμα. Η της Σαμαρείτιδος εορτή, εν η ο Χριστός μεσσίαν εαυτόν ωμολογεί.

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων το Σάββατο 21 Μαΐου στις 19.00 το απόγευμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Σαμαρείτιδος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Τους ύμνους θα ψάλλει η χορωδία του σωματείου Ιεροψαλτων νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» μετά πλειάδας αρχιερέων.

Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού, με κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων όπου θα τελεστεί Ιερά Αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τον Εσπερινό της Σαμαρείτιδος με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος πολιούχου Τρικάλων, Σάββατο 21 Μαΐου 2022 19.00 το απόγευμα.

Αρχιερείς: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.