Με λαμπρότητα και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, το πρωΐ της Κυριακής του Πάσχα, 28 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, προέστη στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον κατάμεστο από ευσεβείς χριστιανούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Κατά την τάξη ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο πολυμελής Χορός των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιωάννη Αρώνη έψαλε περίτεχνα το Δοξαστικό του Πάσχα «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. Μετά την Είσοδο και το «Φως Ιλαρόν» η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή διαβάσθηκε σε έξι γλώσσες.

Ειδικότερα, από την Ωραία Πύλη αναγνώσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο στην ελληνική γλώσσα, από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη στη λατινική, από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο Αθανάσιο Ταρλαντέζο στην αγγλική, από τον Αναγνώστη κ. Μάρκο (Μάκη) Μαυροκουκουλάκη στην ιταλική, από τον Αναγνώστη κ. Δημήτριο Μιχελάρο στη γερμανική και από τον κ. Μάξιμο Καραβάσκι στην Ουκρανική, ενώ από τον Χορό των Ιεροψαλτών, που διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης αποδόθηκε στην ομηρική γλώσσα, και τέλος ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη. Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η ανταλλαγή του Πασχάλιου χαιρετισμού «Χριστός Ανέστη»-«Αληθώς Ανέστη» και όλοι προσκύνησαν την εικόνα την Αναστάσεως και έλαβαν την ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, ο οποίος διένειμε πασχαλινά αυγά και ευχήθηκε στο καθένα ξεχωριστά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.