Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πέτρας Αλιάρτου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τονίζοντας ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζουμε μόνο τρία γενέθλια, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Παναγίας Μητέρας του και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Και αναφέρθηκε στην μητέρα του Αγίου Ιωάννου, Ελισάβετ, η οποία ως άλλη Σάρρα γέννησε σε μεγάλη ηλικία τον Πρόδρομο του Χριστού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, που περιγράφεται η συνάντηση της Παναγίας με την Ελισάβετ, κατά την οποία όταν η Ελισάβετ άκουσε τον χαιρετισμό της Παναγίας εσκίρτησε το βρέφος στην κοιλιά της και γέμισε η Ελισάβετ Πνεύμα Άγιο και αναφώνησε με φωνή μεγάλη:

“εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου”, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης από την κοιλιά της μητέρας του με το σκίρτημα χαιρετίζει τον Χριστό. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά δια πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.