Ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μ. Βασιλείου, σήμερα Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκοψε σήμερα την Βασιλόπιτα για το 2019 στην Αίθουσα του Θρόνου στο Φανάρι, μετά τον Μ. Εσπερινό της Πρωτοχρονιάς στον Πατριαρχικό Ναό και αφού είχε δεχθεί για τις καθιερωμένες ευχές τους Αρχιερείς του Θρόνου και την Πατριαρχική Αυλή.

Στην προσλαλιά του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντάς το ως μια «ιστορική απόφαση» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συναντά αντιδράσεις, αλλά η Μητέρα Εκκλησία προχωρά αταλάντευτα στην αποστολή της ως Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Κυριακή στο Φανάρι, εορτή των Θεοφανείων, θα παραδοθεί επίσημα ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας στον νέο Προκαθήμενο, Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, παρουσία και του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δύο προαγωγές στην Πατριαρχική Αυλή. Ο διάκονος Αλέξανδρος προήχθη σε τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων και ο διάκονος Καλλίνικος σε διάκονο «της σειράς».
Επίσης, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο προσφυγικό που ταλανίζει την ανθρωπότητα και ιδιαιτέρως την περιοχή της Μ. Ανατολής, ευχόμενος ειρήνη για το 2019 στον σύμπαντα κόσμο.

Τέλος, ευχήθηκε μέσα στο νέο έτος να πραγματοποιηθούν και οι Εκλογές στις Κοινότητες της Πόλης, όπως είναι δημοκρατικό δικαίωμα των νομοταγών Ρωμιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.