Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας, ενώ παράλληλα άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, το εσπέρας, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Τιμόθεος Κωττάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες κ.κ. Αναστάσιος Χατζηλάρης, Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ισίδωρος Λιβανός, κ.α.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθείς στην μεγάλη και αγία μορφή του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, εξαίροντας το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Οσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως απηύθυνε εόρτιες ευχές στον Μητροπολίτη μας, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την μεγάλη αγάπη που απλόχερα περιβάλει τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο της Επαρχίας. Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ενεχείρισε ένα επιγονάτιο ως δώρο σεβασμού και αγάπης στον Ποιμενάρχη μας.

Τέλος ο Μητροπολίτης μοίρασε άρτο και παραδοσιακά Λέρικα γλυκίσματα και όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στον Μητροπολίτη μας «χρόνια πολλά».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.