Την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό στο Αρκαλοχώρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως και στα μεστά νοήματά της, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου. Στη συνέχεια τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων και προ της απολύσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας ευχήθηκε σε όλους το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τη ζωή και τις οικογένειες όλων. Η Ακολουθία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού διότι η Εκκλησία έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Ψυλλάκης, ο Δημήτριος Πάγκαλος Προϊστάμενος του Ναού, Σπυρίδων Φουκαράκης Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στον μακαριστό Πρεσβύτερο Χαράλαμπο Κριτσωτάκη όπου ήταν επί πολλά χρόνια εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου. Προ της απολύσεως διαβάστηκε η ευχή για την ευλόγηση των σταφυλιών. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου και αντιδημάρχοι του Δήμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.