Στο σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικήτα του Αχεντριά και των Αστερουσίων θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου

Ο μοναχικός βίος του Αγίου Ευμενίου ξεκίνησε από την τότε Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα όπου και παρέμεινε για τρία έτη δόκιμος μοναχός. Στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός και διακόνησε τη Μονή της μετανοίας του.

Η μαρτυρία συγχωριανού του Αγίου Ευμενίου, ανώτατου δικαστικού Αρεοπαγίτη και συγγενή του, είναι αποκαλυπτική. «Κατά την κουρά του εις μεγαλόσχημο, στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικήτα, από τον Γορτύνης κυρό Τιμόθεο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο Άγιος Ευμένιος κατέστη για μια και πλέον ώρα μέτοχος αοράτων μυστηρίων, κοινωνός του Θείου γνόφου.

Στην ξεχωριστή αυτή πνευματική κατάσταση μετείχαν ανάλογα και οι προσκυνητές που παρευρίσκοντο στην ακολουθία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου: “Εκζητούντες τη χάρη και το έλεος του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Ευμενίου, γνωρίζουμε στους ευσεβείς χριστιανούς ότι θα τελεστεί, στο σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικήτα, Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, επί τη πασχαλία χαρά της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Ευμενίου”.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή του Θωμά, 01-05-2022 και ώρα 06:00΄ μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός.
Δευτέρα, 02-05-2022 και ώρα 07:00΄ π.μ.: Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.