Την ιερά μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως στους ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εόρτασε η ομώνυμη ενορία του Προφήτη Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Αχίλλειο Τσούτσουρα, τον Αρχιμ. Σέργιο Βαρέλιας, και τους Αρχιμ. Ιωάννη Γαζέτα, π. Αναστάσιο Μάσσια και μετά πολλών άλλων ιερέων, των όμορων ενοριών και του Αρχιδιακόνου Ιωάννου Μπούτση.

Να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν οι χοροί των ιεροψαλτών Κωνσταντίνου Παπαχρηστοδούλου, Πρωτοψάλτου και Νικολάου Μελή, Λαμπαδαρίου μετά πολλών συνεργατών.

Επίσης στον Εσπερινό παρευρέθησαν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγίας Παρασκευής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σταθόπουλο, επίσης παρέστη ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Βασίλειος Ζορμπάς και πολλοί άρχοντες της περιοχής.

Κατά την Λιτανεία την Ιερά Εικόνα συνόδευσαν μέλη του συλλόγου «Αλληλεγγύη» της περιοχής, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, και κατά την περιφορά παιάνησε η φιλαρμονική του Δήμου της Αγίας Παρασκευής.
Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος ενοριτών και προσκυνητών προσήλθαν αθρόα προς προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Ηλία.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.