Με κάθε επισημότητα και με την συμμετοχή αναρίθμητων πιστών πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της εορτής του μαθητού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου Αγίου Νέστορος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιακώβου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου επί στρατιωτικού οχήματος, των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του των Αγίων Παταπίου, Υπομονής, Νέστορος και πολλών άλλων.

Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν ο π. Υπουργός και Βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Πολιτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών” το 1ο και 2Ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων. Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου –

Γ. Ψυχογιού – Τερψιχόρης – Λυσάνδρου- Αγίου Δημητρίου.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως, όλοι οι πιστοί έψαλαν το κοντάκιο “Τη Υπερμάχω”, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.