ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 19.00 - Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας.

Εκκλησία Live – Εσπερινός Αγίου Λουκά του Ιατρού Ζωντανά. Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού – Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Εσπερινός με Αρτοκλασία Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 στις 19.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ο Θαυματουργός.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς που φυλάσσεται στην Ενορία Πύλης από το Σάββατο απόγευμα στις 5 έως και την Κυριακή των Αγίων Πάντων το πρωί.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Λουκά του Ιατρού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 19.00.

ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 19.00 – Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού με την παράκληση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ Εσπερινός. Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ της εορτής του Αγίου Λουκά Κριμαίας ενώπιον του Τιμίου Λειψάνου του – Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση και Εσπερινός Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Λουκασ Ιατροσ
Αγιοσ Λουκασ Κριμαιασ
Αγιοσ Λουκασ
Λουκασ
Αγιου Λουκα Ιατρου
Αγιου Λουκα Κριμαιασ
Αγιου Λουκα
Εσπερινοσ
Παρακληση
10 Ιουνιου
Божественная литургия
divine liturgy
vesper service

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.