ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’.

Με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στυλ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Αντιδημάρχου Μυκόνου κ. Μιχ. Ζουγανέλη, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Αντ. Κουσαθανά και κυριών Ελένης Κοντιζά και Αικατ. Μανιάτη, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημ. Αθανασούλη και Μυκονίων πιστών, οι οποίοι τήρησαν με προσοχή τις επιβεβλημένες διατάξεις υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον ιστορικό, πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό , Ναό της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο της Μυκόνου, πλησίον του αχειροποίητου Ναού της Παραπορτιανής.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή των πιστών στους Ναούς, στα πρόσωπα των οποίων η Εκκλησία αναγνωρίζει ό, τι πολυτιμότερο έχει και προέτρεψε τους εκκλησιασθέντες να εμπιστεύονται την Εκκλησία και να ενωτίζονται τον αναλλοίωτο ανά τους αιώνες λόγο Της!

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραγκίσκο Νάζο για την μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό και τόνισε ότι για τη συντήρηση των ιστορικών Ιερών Ναών, παράλληλα με την επιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της οποίας προΐσταται ο παρών κ. Αθανασούλης, απαιτείται και η συμβολή φιλαγίων πιστών, όπως ο κ. Φραγκίσκος Νάζος.
Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.