Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας το Σάββατο 21 Μαΐου παραμονή της Αγίας Φωτεινής μετέβη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε του εσπερινού και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Η ακολουθία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού διότι η Εκκλησία καταστράφηκε ολοσχερώς απο τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Φουκαράκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, το δε ψαλτήριο διακόνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου.Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο μεγάλο θεολογικό περιεχόμενο και τη σημασία της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα. Επίσης, γνώρισε στο εκκλησίασμα ότι η έχει τεθεί σε προτεραιότητα η οικοδόμηση της Αγίας Παρασκευής γιαυτό την παραμονή της πανηγύρεως της Αγίας, θα τελεστεί εσπερινός και θα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος. Για τον δε Ναό της Αγιας Φωτεινής ετοιμάζεται μελέτη για την αποκατάσταση της. Στην πανήγυρι μεταξύ άλλων παρέστη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.