Σε κλίμα κατανύξεως πανηγυρίσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και του Όρθρου και προεξήρχε της Εσπερινής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα που ήρθε και λάμπρυνε την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας και τους ιερείς που για λίγο άφησαν τις υποχρεώσεις στις Ενορίες τους για να πάρουν μέρος σε αυτήν την γιορτή του τόπου μας.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας»

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Τρικάλων από τον Νοέμβριου του 2016 φυλάσσει ως πολύτιμο θησαυρό Αντίγραφο της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παραμυθίας», το οποίο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.