Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων « ΑΛΚΜΗΝΗ» στην Τερπνή Σερρών εσπερίδα με θέμα: «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ: Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, Ο ΙΑΤΡΟΣ».

Αρχικά τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, εντός της Μονάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Ακολούθησαν οι εργασίες της Εσπερίδας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλειο της Μονάδας. Την εσπερίδα παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, οι ένοικοι και το προσωπικό της Μονάδας και περισσότεροι από 400 κληρικοί και λαϊκοί.

Την Εσπερίδα παρουσίασε με επιτυχία η Διευθύντρια της Μονάδας κ. Μαρία Αναστασιάδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε σε βιογραφικά στοιχεία του Αγίου επικεντρώνοντας στην επισκοπική του ιδιότητα, καθώς επίσης και στην τιμή του Αγίου στην Ελλάδα.

Δεύτερη εισηγητής ήταν η Ελλογ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ κ. Βασιλική Κώστα η οποία επικεντρώθηκε στην ιατρική και διδασκαλική ιδιότητα του Αγίου Λουκά.

Μετά τις εισηγήσεις προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη παράσταση του θεατρικού έργου «Άγιος Λουκάς ο ιατρός, εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου», που παρουσίασε πρόσφατα το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο των ΚΔ´Παυλείων.

Το θεατρικός έργο συνέγραψε ο Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος και σκηνοθέτησε ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

Στο τέλος της Εσπερίδας παρατἐθηκε δείπνο στους συντελεστές και σε όλους όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες της.
Εσπερίδα για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΛΚΜΗΝΗ» στην Τερπνή Σερρών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.