ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Έσπασαν καρδιές σήμερα στο λόφο του Λυκαβηττού. Εορτή του Αγίου Νικολάου αλλά η Θεία Λειτουργία στο ,γεμάτο χάρη, εκκλησάκι θύμιζε Ανάσταση.

Ο εφημέριός του, πατέρας Δημήτριος για ακόμη μια φορά έβαλε το σύμβολο της πίστης μας, τον θησαυρό της θεραπείας, στα σπίτια μας. Όλοι βρισκόμαστε καθηλωμένοι μπροστά στη θέα αυτού του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού.

Καθιερώθηκε ως θαυματουργός, όχι από την ανθρώπινη καταλαλιά και φλυαρία,αλλά από τα αναρίθμητα θαύματα και θαυμαστά στις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων.

Έλκει τους ανθρώπους καθώς τους διδάσκει με αυθεντία και έργα, όπως ακριβώς Ο Χριστός. Γιατί Ο Σταυρός είναι Ο Χριστός και Ο Χριστός είναι Ο Σταυρός.

Δε μας κάνουν εντύπωση τα πλήθη των προσκυνητών που τον αναζητούν, τον προσκυνούν και τον ευγνωμονούν. Μόνο στη σημερινή μετάδοση της Θείας Λειτουργίας παρακολούθησαν από τα ηλεκτρονικά μέσα του ναού ταυτόχρονα πάνω από δεκατρείς χιλιάδες ψυχές.

Η μετάδοση συνεχίζεται ακόμη και τώρα για να «σταυρωθεί και ο τελευταιός» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πατέρας Δημήτριος στο λόγο του, ενώ δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που έφεραν τόσα πολλά λουλούδια, αρτοκλασίες, γλάστρες και πολλά άλλα στην πόρτα της εκκλησίας, δείχνοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-57)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.