ΕΣΠΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Εξαιτίας των αύξησης των προσφερόμενων θέσεων στις δομές αυξήθηκαν και τα voucher από 67.520 πέρυσι σε 110.830 φέτος.

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ όμως δεν είναι απεριόριστα, κάτι που δεν γνώριζαν οι επενδυτές και οι σύμβουλοί τους οι οποίοι τώρα ζητούν να ανοίξει περαιτέρω το πρόγραμμα και να διανεμηθούν περισσότερα voucher χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας περιορισμός προϋπολογισμού.

Υπογραμμίζεται ότι για να καλυφθεί η υπερβάλλουσα ζήτηση δεδομένου του ύψους του voucher σε 1.330€ ετησίως (140 ευρώ το μήνα) , απαιτούνται 67.626.510€ επιπλέον.

Εύλογο ήταν κάποια στιγμή, να «κλειδώσει» το πρόγραμμα για τα ΚΔΑΠ λόγω των αυξημένων αιτήσεων με αποτέλεσμα να προκαλούνται στρεβλώσεις και διαμαρτυρίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μητέρα με δύο παιδιά, κατάφερε χωρίς πρόβλημα να τοποθετήσει το πρώτο παιδί στο βρεφονηπιακό παιδί ενώ η αίτηση για την τοποθέτηση του δεύτερου παιδιού στα ΚΔΑΠ απορρίφθηκε αν και η οικογένεια πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα κατά την φετινή περίοδο καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις (εξαντλώντας το σύνολο του budget) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ενώ για τα ΚΔΑΠ χρειάστηκε να μπει σε εφαρμογή σύστημα μοριοδότησης καθότι οι αιτήσεις ήταν 40.000 περισσότερες από την περσινή χρονιά (αύξηση 64%).

ΚΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πληρωμή τον Οκτώβριο δείχνει η γραφειοκρατία ενίσχυσης κτηνοτρόφων

Μόνο µε κάτι λίγα από ειδικές ενισχύσεις λόγω της πανδηµίας, διορθωτικές πιστώσεις από παλιές άµεσες ενισχύσεις και προγράµµατα και µια παρτίδα αποζηµιώσεων από τον ΕΛΓΑ προβλέπεται να κυλήσει ο Σεπτέµβριος. Πρώτοι «τυχεροί» οι αµπελουργοί για τον πράσινο τρύγο και την απόσταξη κρίσης και οι αλιείς για τους οποίους έκλεισε η πλατφόρµα των αιτήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι σπαραγγοπαραγωγοί (αιτήσεις µέχρι 9 Σεπτεµβρίου) και οι παραγωγοί λαϊκών (αιτήσεις µέχρι 23 Σεπτεµβρίου).

Μεγάλοι «χαµένοι» για ακόµα µία φορά οι αιγοπροβατοτρόφοι, για τους οποίους δεν έχει καν ακόµα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων (τουλάχιστον έως ότου γράφονταν αυτές οι γραµµές).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.