Συγκεκριμένα, οι Συνοδικοί Ιεράρχες της Κρήτης στην πραγματικότητα επαναφέρουν κάποιες…αυστηρές διατάξεις που πρακτικά υφίσταντο, είχαν όμως ατονίσει τα τελευταία χρόνια. Τώρα επανέρχονται σύμφωνα με την εγκύκλιο που απεστάλη προς τις Ενορίες και τις ιερές Μονές του νησιού. Αυτή αναφέρει ότι απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση ότι ο ανάδοχος είναι χριστιανός ορθόδοξος ενώ εάν είναι έγγαμος να έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο! Επίσης, η αναδοχή από έγγαμους που έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο «απαγορεύεται παντελώς».

Η παραπάνω απόφαση αυτή έχει προκαλέσει σε πολλούς αρνητικές εντυπώσεις, σχολιάζεται δηκτικά, ενώ φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει και εσωτερικές γκρίνιες στην Εκκλησία της Κρήτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μια απόφαση που δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους ιεράρχες, ορισμένοι καταψήφισαν στο να εκδοθεί στη συγκεκριμένη στιγμή μια τέτοια “οδηγία”. “Είναι μια εγκύκλιος που μάλλον δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Ιεράρχες “είπε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών. Υπάρχουν βέβαια κι ιεράρχες που μεταφέρουν την πληροφορία ότι…δεν υπήρξε διαφωνία στη συζήτηση! Πλήρης σύγχυση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.