Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια ομάδα Τούρκων που έσκαβε για να αναγείρει ένα παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα, βρέθηκε ξαφνικά έκπληκτη στα ερείπια μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, στην περιοχή Korkuteli, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ulucak Susuz Mahallesi’nde της Αττάλειας, στην μεσογειακή ακτή της σημερινής Τουρκίας ,ενώ έσκαβαν σε έκταση 15 στρεμμάτων για να κτίσουν ένα κτίσμα το οποίο μάλιστα ήταν και αυθαίρετο, ανακάλυψαν τα θεμέλια μιας άλλοτε μεγάλης βυζαντινής εκκλησίας καθώς και τον περίγυρο εκκλησιασμό χώρο. Τα πρώτα εντυπωσιακά εύρημα κάνουν λόγο για ψηφιδωτά δαπέδου και αλλά πολύτιμα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Οι αρχές μόλις αντελήφθησαν το γεγονός προχώρησαν στην σύλληψη των παρανόμων εκσκαφέων και την περιοχή ανέλαβαν να ερευνήσουν οι αρχές του τοπικού μουσείου.

Ο ίδιος ο διευθυντής του τοπικού μουσείου ανέφερε πως πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής εκκλησίας και οι ανασκαφές θα συνεχιστούν με μεγάλη προσοχή, για να έρθει στο φως όλο το περίγραμμα αυτής της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.