Στους 1.244 αγρότες ανέρχονται οι δικαιούχοι των πληρωμών συνολικού ύψους 20.633.439,81 ευρώ, που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου.

Στα 20,6 εκατ. οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έως 8 Μαρτίου σε 1.244 δικαιούχους
Στους 1.244 αγρότες ανέρχονται οι δικαιούχοι των πληρωμών συνολικού ύψους 20.633.439,81 ευρώ, που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου.

Οι πληρωμές αφορούσαν σειρά από δράσεις και μέτρα των αγροτικών προγραμμάτων καθώς και επενδυτικά προγράμματα.

Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό πληρωμές έγιναν για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, τις ομάδες τοπικής δράσης Leader, τα μεταφορικά νησιών Αιγαίου, τα μελισσοκομικά προγράμματα όπως την βελτίωση στην παραγωγή και εμπορία μελιού, τους γενετικούς πόρους, την σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών, την τεχνική βοήθεια κ.ά.

Επίσης, στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και οι πληρωμές 691 κτηνοτρόφων ύψους 1.223.565,50 ευρώ για την ενίσχυση των ζωοτροφών (Μέτρο 22) «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η επικαιροποιημένη κατάσταση πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαθέσιμη εδώ

Σπάει η ομηρία εκατοντάδων κτηνοτρόφων ενταγμένων στο πρόγραμμα των σπάνιων φυλών, υπ’ ευθύνη κάποιων υπευθύνων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι στην αγωνία τους να αναδείξουν την χρησιμότητα του παλιού συστήματος και σε μια ύστατη προσπάθεια να αντισταθούν στην μεταρρύθμιση που έφερε στο δημόσιο νέφος του gov.gr το ΟΣΔΕ, κράτησαν επί 100 ημέρες απλήρωτους τους δικαιούχους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.