Απίστευτο και όμως αληθινό…

Κάποιοι πιστεύουν σε ιστορίες για λίρες και τις αναζητούν ακόμα και σε Εκκλησίες

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 , στης  22 Οκτωβρίου, υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων για αναζήτησε λιρών σε εξωκλήσι της Αρκαδίας.

Πώς έχουν όμως τα γεγονότα έτσι όπως μας τα μετέφερε ο παπά Νικόλας.

Πριν δύο μήνες περίπου βοσκός εντόπισε ζημιές στον εξωτερικό χώρο του εξωκλησιού του Αγίου Δημητρίου λίγο έξω από το χωριό του Αρτεμισίου (Κακούρι) Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα βρήκε το παράθυρο της Αγίας Τράπεζας κατεβασμένο ενώ εντύπωση του προκάλεσε πως και στις 4 πλευρές του ναού είχαν σκάψει κάποιοι τους σοβάδες, αναζητώντας προφανώς λίρες.

Και αυτό γιατί κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες για την ύπαρξη χρυσών λιρών στην περιοχή και μάλιστα και παλιότερα σε εξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής του Αρτεμισίου και του Λεβιδίου είχαν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες για εξεύρεση λιρών.

Κάποιες άλλες ζημιές δεν είχαν προκληθεί στο εξωκκλήσι ούτε έλειπε κάτι από τον εσωτερικό χώρο.

Το περιστατικό από αμέλεια δεν είχε αναφερθεί στο χωριό αλλά λόγω του ότι πλησιάζει η εορτή του Αγίου Δημητρίου το γεγονός «αποκαλύφθηκε» από τον βοσκό στον ιερέα και τότε έγιναν οι ανάλογες ενέργειες. Καταγραφή γεγονότος και υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων, ενώ χθες επισκέφτηκε το χώρο και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος για να δει από κοντά τι ζημιές έχουν γίνει.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή του Αρτεμισίου υπάρχουν 8 εξωκλήσια και έχουν συμβεί δύο περιστατικά κλοπών.

Από το εξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου αφαιρέθηκε η μικροφωνική εγκατάσταση και από το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία ένα μανουάλι και η καμπάνα. 

Για αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί εντύπωση, αφού ο δράστης ή οι δράστες αναζητούσαν κάτι άλλο… Βέβαια παρόλο το σκάψιμο δεν βρήκαν κάτι και έφυγαν άπρακτοι…
 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.