Μονή Εσφιγμένου: Ο ηγούμενος μιας αγιορείτικης μονής στοχοποιείται προσωπικά από το υπουργείο εξωτερικών μιας μεγάλης δύναμης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Τι κάνει άραγε το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος για την προστασία των αγιορειτών και των συνόρων του Αγίου Όρους από ξένες σε αυτό παρεμβάσεις και επιβουλές;

Την παρουσία και τη δράση Ρώσων εθνικιστών στο υπό κατάληψη κτίριο της Μονής Εσφιγμένου, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος διαψεύδει ο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για προπαγάνδα υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση κάνει σαφή αναφορά στις δηλώσεις του Ηγουμένου της Μονής, η οποία από την πλευρά της κάνει λόγο για στοχοποίηση του κ. Βαρθολομαίου καλώντας σαφώς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να προστατεύσει την αγιορείτικη κοινότητα από τέτοιου τύπου παρεμβάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου:

Στις 14 Ιουλίου 2022 το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα «Επισκόπηση ανακριβών δημοσιεύσεων για ρωσικά θέματα στα ελληνικά MME».

Σε αυτή την ανακοίνωση παρουσιάζονται διάφορα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου για τις ρωσικές ενέργειες ως ψευδείς ειδήσεις και ως δήθεν προπαγάνδα υπό την καθοδήγηση της Ουάσινγκτον!

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών κάνει λόγο και για τις δηλώσεις του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου αρχιμ. Βαρθολομαίου για την παρουσία και δράση ρώσων εθνικιστών στο κατειλημμένο κεντρικό κτήριο της Μονής με λάβαρα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Ο ηγούμενος μιας αγιορείτικης μονής στοχοποιείται προσωπικά από το υπουργείο εξωτερικών μιας μεγάλης δύναμης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Τι κάνει άραγε το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος για την προστασία των αγιορειτών και των συνόρων του Αγίου Όρους από ξένες σε αυτό παρεμβάσεις και επιβουλές;

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.