Σε ένα απίστευτο κυνήγι κατά καθε φωνής της Εκκλησίας έχουν επιδοθεί πολλά μεσα ενημέρωσης τα οποία σήμερα εξαπολύουν αισχρή επίθεση στο πρόσωπο του Μητροπολιτη Μορφου με πρόσχημα μια ομιλία του για ένα κομικς.

Συγκεκριμένα το σύνολο των ειδησεογραφικών ΜΜΕ σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρουν τα εξής:

΄΄Ο Μητροπολίτης Μόρφου σε ομιλία του έδειξε ένα τεύχος του Αστερίξ από το 2017, μέσα στο οποίο υπάρχει ο χαρακτήρας του «Κορονοϊού». «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», τόνισε ο ιερέας.

Σε ομιλία του Μητροπολίτη, η οποία υπάρχει στο youtube και φέρεται να είναι από τις 28 Οκτωβρίου, αναφέρει πως στο 37ο τεύχος του Αστερίξ με τίτλο «ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός»… προφητεύεται ο κορονοϊός.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε έναν χαρακτήρα του κόμικς, ο οποίος είναι μασκοφόρος και ονομάζετε Coronavirus (δηλαδή Κορονοϊός).

Διαβάζοντας το σχετικό σημείο από τον Αστερίξ, ο Μητροπολίτης ανέπτυξε τη θεωρία του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι».

Μάλιστα ο ιερέας ανέφερε ότι μικρός διάβαζε Αστερίξ και πως αγαπημένος του χαρακτήρας ήταν ο «χοντρούλης» (σ.σ. Οβελίξ), που δεν θυμόταν το όνομά του.

Ποιος είναι ο Coronavirus του Αστερίξ
Το συγκεκριμένο θέμα με τον χαρακτήρα Coronavirus στον Αστερίξ είχε προβληθεί και πριν από λίγο καιρό και στα διεθνή Μέσα.

Η Corriere Della Sera αναφέρει σε άρθρο της «Το 2017 ο Αστερίξ και ο Οβελίξ πολέμησαν εναντίον του Coronavirus».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι μασκοφόρος «Κορονοϊός» πιθανώς να εμπνεύστηκε από την εξάπλωση του SARS το 2002 και του MERS το 2021, χωρίς να πιστεύοντας ότι κάποιο είδος κορονοϊού θα επέστρεφε.

Στην ιστορία, ο γερουσιαστής Lactus Bifidus, κατηγορούμενος ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για τη συντήρηση του δρόμου με άλλο τρόπο, αποφασίζει να οργανώσει έναν αγώνα αρμάτων στον οποίο όλοι οι λαοί της αυτοκρατορίας συμμετέχουν για να δείξουν το πόσο καλοί είναι οι δρόμοι.

Ο Ιούλιος Καίσαρας δίνει την έγκρισή του, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι ένας Ρωμαίος, ο Κορονοϊός (με το παρατσούκλι «ο μασκοφόρος ») επικεφαλής της Ρωμαϊκής ομάδας.

Συνεπώς ο Άγιος Μορφου απλά μετεφερε το συγκεκριμένο γεγονός για το οποιο τον λοιδωρού αισχρά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)
  1. πόπη 2 χρόνια πριν

    Ο Λαός λέει την εξής Παροιμία ” Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει Κρεμαστάρια ”
    Αυτό συμβαίνει και με τον Μητροπολίτη Μόρφου . Αφού δεν μπορείτε ούτε στο μικρό σας δαχτυλάκι να τον φθάσετε έχετε αρχίσει να τον λοιδορείτε και να τον δουλεύετε για ότι λέει ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΙΣΧΡΟΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ – ΔΙΓΛΩΣΟΙ – ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ . Όσα και να πείτε και να γράψετε να ξέρετε ότι δεν τον αγγίζει καμία κακία , συνεχίστε αλλά ότι θα λέτε θα γυρίζει σε βάρος σας . Λίγος Σεβασμός δεν βλάπτει .

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.