ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Ιερόσυλοι προέβησαν σε μια αποτρόπαια πράξη σήμερα 15 Νοεμβρίου 2021 σε Παρεκκλήσι έξω από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Όπως μας ενημέρωσε ο Ιερέας π Κυριάκος Κάμπας ανοίγοντας σήμερα το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στους Αρχαγγέλους αντίκρυσε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Ιερόσυλοι έσπασαν την πόρτα, έκλεψαν τάματα και σκεύη ενώ βεβήλωσαν αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας που βρισκόταν στον Ναό.

Ήδη ενημερώνω τις αρχές για το ζήτημα ανέφερε σε ανάρτηση του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαρανταλείτουργο ονομάζεται η επί σαράντα συνεχείς ημέρες προσφορά της Θείας Ευχαριστίας υπέρ ζώντων και κεκοιμημένων. Πρόκειται για την δεύτερη μακρά περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Αρχίζει σήμερα 15 Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.

Σαρανταλείτουργο συνήθως τελείται κατά τις σαράντα ήμερες της νηστείας των Χριστουγέννων. Ακόμη κι όταν κάποιος αδελφός απέλθει απ’ αυτήν την ζωήν, κυρίως σε μοναστήρια, οι Πατέρες τελούν σαρανταλείτουργο. Κι αυτό γίνεται, γιατί σύμφωνα με την Παράδοση των Αγίων Πατέρων «Μνημονεύονται αυτοί που φεύγουν από εμάς κι οδεύουν προς τον Κύριο, απ’ αυτήν την τελευταία ημέρα (ενν. της κοιμήσεώς τους) μέχρι την τεσσαρακοστή, καθημερινά μέσα στη Θεία Λειτουργία».

Η συνέχεια στο άρθρο Σαρανταλείτουργο: Αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων 2021 – πως νηστεύουμε

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.