ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μια νεαρή χριστιανή κοπέλα θυμάται πως εκείνη και οι συμμαθητές της απήχθησαν από την αστυνομία ενώ βρίσκονταν μέσα σε Εκκλησία.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-BARNABAS FUND

Η Σοφία, φοιτήτρια τώρα στην Αυστραλία, υπήρξε ζωντανός μάρτυρας των διώξεων που βιώνουν οι χριστιανοί στην Ερυθραία (χώρα της Βορείου Αφρικής) ακόμη και σήμερα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: Σε ηλικία 8 ετών πήγαινα σε Εκκλησιαστικό σχολείο στην πρωτεύουσα Asmara κάθε Σάββατο έως και τη στιγμή που μια μέρα κατέφθασε η αστυνομία με ένα φορτηγό.

Η Σοφία είχε πληροφορηθεί πως στη χώρα οι Χριστιανοί φυλακίζονταν για την Πίστη τους όμως ποτέ μέχρι τότε δεν είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο η ίδια.

Η δασκάλα μου συνέχισε το μάθημα απολύτως ήρεμη, όμως σε λίγα λεπτά δυο αστυνομικοί μας πλησίασαν και διέταξαν να μπούμε στο φορτηγό.

Το φορτηγό ήταν γεμάτο από παιδιά έως και 5 ετών, τα οποία έκλαιγαν, οδηγηθήκαμε σε αστυνομικό τμήμα όπου μας διέταξαν να καθίσουμε στο πάτωμα.

Ένα μεγαλύτερο παιδί προσπάθησε να δώσει κουράγιο στη Σοφία προτρέποντάς την να αρχίσει να προσεύχεται.

Μαζί όλα τα παιδιά προσεύχονταν δυνατά έως τη στιγμή που τους διέκοψε η φωνή του αστυνομικού λέγοντας πως εδώ είναι αστυνομικό τμήμα όχι Εκκλησία.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μαζί με τους υπευθυνους της ενορίας βρίσκονται ακόμη στη φυλακή έως και σημερα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.