Γεγονός αποτελεί, από χθες το πρωί, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου ανάπλασης και διαμόρφωσης του ιστορικού κέντρου της Χαλανδρίτσας - στην ενότητα του Αγίου Αθανασίου - προϋπολογισμού 982.000 ευρώ.

Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ του δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή και της «Κοινοπραξίας Καφετζή-Καϊμακά» , που αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου και με βάση τα στοιχεία η εταιρεία του πρώτου αναλαμβάνει τις οικοδομικές και του δεύτερου τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Η εργολαβία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής μελέτης ανάπλασης και προσδιορίζει τις βασικές αρχές σχεδιασμού και τις προδιαγραφές των προτεινομένων διαμορφώσεων. Διακρίνονται δύο κύρια σημεία αναφοράς, ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Αθανασίου και ο ναός του Αγίου Ιωάννου που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία και διαμορφώνουν δύο επιμέρους γειτονιές.

Στην περιοχή της μελέτης περιλαμβάνεται επίσης το Πέτρινο Γεφύρι (Μεσανό), που συνδέει τον ιστορικό πυρήνα και διασχίζει το Ρέμα Λαγκάδι, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοιχείο προς ανάδειξη, καθώς και ο δρόμος που οδηγεί από τη γειτονιά του ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, σε συνέχεια της πρώτης ανάπλασης προς Πλατάνια – Τρανή Βρύση.

Στο σύνολο των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής προτείνεται η επίστρωση λίθινων ακανόνιστων πλακών τοπικής προέλευσης όμοιου τύπου με τις υφιστάμενες στην πρώτη ανάπλαση. Το διαμορφωμένο πλάτος των οδών διατηρείται, ενώ παράλληλα προβλέπεται η σημειακή επέκταση του λιθόστρωτου, όπου κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους βελτίωσης του οικιστικού τοπίου. Αντίστοιχα προβλέπεται η κατασκευή στηθαίων από λιθοδομή, με παράλληλη χρήση ως καθιστικά, σε σημεία όπου παρατηρούνται ανισοσταθμίες.
Στις προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνεται και ο ήπιος ηλεκτροφωτισμός των οδών, αλλά με λαμπτήρες λεντ, καθώς και ανάδειξης των εκκλησιαστικών μνημείων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.