Παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη, ονειρεύεται την Τουρκία ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας προκλητικά πως η χώρα του υποστηρίζει το δίκαιο και τους αδικημένους, αναφέροντας ως παράδειγμα τα όσα πράττει από τη Συρία και τη Λιβύη, έως το Ναγκόρνο Καταμπάχμ την Κύπρο και τη Σομαλία.

Στη διάρκεια ομιλίας του την Τετάρτη, ο Ερντογάν επικαλέστηκε τη βοήθεια του… Αλλάχ, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία «δεν υπήρξε ποτέ τύραννος» και πως στο διάβα της ιστορίας ήταν προστάτιδα του… «δικαίου», ενίοτε βέβαια βάφοντας με αίμα τις «ειρηνευτικές» κινήσεις που επικαλείται.

«Στο χιλιάδων ετών παρελθόν μας ξεπεράσαμε αμέτρητες φουρτούνες. Με άδεια του Αλλάχ τις αμέτρητες αυτές φουρτούνες, τις ξεπεράσαμε αλώβητοι» υποστήριξε ο Ερντογά, συνεχίζοντας προκλητικά: «Διότι εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε τύραννοι. Ούτε υποστηρίξαμε τυράννους. Δεν παραδοθήκαμε σε τυράννους. Διότι εμείς πάντοτε ανοίξαμε την αγκαλιά μας στα θύματα, τείναμε χείρα βοηθείας και γίναμε ένα με αυτούς που διεκδικούσαν το δίκαιο τους.

Επιλέξαμε τις τάξεις αυτών που προστατεύουν το δίκαιο. Αυτό κάναμε στην Συρία, στην Λιβύη, στο Καραμπάχ, στην Σομαλία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στην Βοσνία, στην Κύπρο. Και όταν χρειάστηκε να πληρώσουμε τίμημα για αυτά, το πληρώσαμε. Αλλά ποτέ δεν υποκύψαμε, ποτέ δεν γονατίσαμε» δήλωσε, καταλήγοντας: «Σήμερα η Τουρκία βαδίζει προς τον στόχο της για περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία, όχι στα λόγια, αλλά με βήματα που κάνει στο πεδίο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.