Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμβούλεψε τα παιδιά της χώρας να μην διαφθαρούν όταν αποκτήσουν εξουσία, ενώ τους προέτρεψε να μην γίνουν «σκλάβοι» της τεχνολογίας. Αυτές οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που έρευνα του 2021 για τον Δείκτη Διαφθοράς σε 180 χώρες κατατάσσουν την Τουρκία στην 96η θέση!

Ταυτόχρονα, ένας στους πέντε πολίτες δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, σύμφωνα με έρευνα. Το 20% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, και το 57% δηλώνει ότι δυσκολεύεται να το κάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας της τουρκικής δημοσκόπησης MetroPoll.
Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας στα παιδιά με αφορμή την Εθνική Κυριαρχία και την Ημέρα του Παιδιού, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

«Στο μέλλον, όταν θα έχετε λόγο και θα ασκείται επιρροή σε διαφορετικούς τομείς της ζωής, όταν αναλάβετε θέση εξουσίας, μην υποκύψετε ποτέ στη διαφθορά», είπε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στα παιδιά του έθνους. ” Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία, αλλά μην γίνετε ποτέ σκλάβος της”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Οργανισμός “Διεθνή Διαφάνεια” έχει τοποθετήσει την Τουρκία στην 96η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Δείκτη Διαφθοράς του 2021 (CPI), από την 86η θέση που είχε το 2020.

Οι διεθνείς εκθέσεις δείχνουν ότι η διαφθορά γίνεται πιο διάχυτη στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες κατά τις οποίες είναι στην εξουσία ο Ερντογάν.

Κάθε χρόνο, η Τουρκία γιορτάζει την 23η Απριλίου την Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και την Ημέρα του Παιδιού με εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι η Τουρκία το 2021 συγκέντρωσε μόλις 38 βαθμούς ως προς τη διαφάνεια.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.