Λίγες ημέρες μετά από την συνάντησή του με τον Πούτιν, στο Σότσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε σε ουκρανική εκδήλωση για να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία, όπου ζουν οι τουρκογενείς Τάταροι.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι κρίσιμο ζήτημα, όχι μόνον για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά για την διεθνή ασφάλεια, είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που έγινε το 2014.

Μιλώντας μέσω βιντεοσκοπημένου μυηνύματος στην 2η σύνοδο της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», που διοργάνωσε η Ουκρανική Προεδρία μία ημέρα πριν κλείσουν έξη μήνες από την εισβολή της Ρωσίας με στόχο να τραβήξει την διεθνή προσοχή για την Κριμαία, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η περιοχή αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να συνεχίσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες προκειμένου να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία με μία «δίκαιη λύση» όπως είπε, «στη βάση της διασφάλισης της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.