Λίγες ημέρες μετά από την συνάντησή του με τον Πούτιν, στο Σότσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε σε ουκρανική εκδήλωση για να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία, όπου ζουν οι τουρκογενείς Τάταροι.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι κρίσιμο ζήτημα, όχι μόνον για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά για την διεθνή ασφάλεια, είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που έγινε το 2014.

Μιλώντας μέσω βιντεοσκοπημένου μυηνύματος στην 2η σύνοδο της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», που διοργάνωσε η Ουκρανική Προεδρία μία ημέρα πριν κλείσουν έξη μήνες από την εισβολή της Ρωσίας με στόχο να τραβήξει την διεθνή προσοχή για την Κριμαία, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η περιοχή αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να συνεχίσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες προκειμένου να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία με μία «δίκαιη λύση» όπως είπε, «στη βάση της διασφάλισης της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.