Άλλο οι σχέσεις μας με το Ισραήλ και άλλο η υπόθεση της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν το Ισραήλ, που είναι στην πιο σημαντική περιοχή της γεωγραφίας της Τουρκίας.

Η δήλωσή του Τούρκου Προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε «εσύ πάντα λες άλλο το ένα άλλο το άλλο», προσθέτοντας ότι του θυμίζει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την δολοφονία Κασόγκι, το Μαβί Μαρμαρά, τον ιερέα Μπράνσον και το προσφυγικό, που έλεγε «άλλα».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχουν καλέσει την διεθνή κοινότητα να είναι ευαίσθητη στην αδικία που γίνεται στους Παλαιστίνιους σε κάθε πλατφόρμα, ειδικά στον ΟΗΕ.

Ωστόσο, ανέφερε πως «όπως κάθε κράτος το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον ΟΗΕ και το οποίο αναγνωρίζουμε, έτσι και με το Ισραήλ έχουμε σχέσεις οι οποίες συμβαδίζουν με τις παγκόσμιες, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους και θα συνεχίσουμε να έχουμε σχέσεις». «Ενώ αναζητούμε τρόπο να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας ακόμη και με τα κράτη στις απομακρυσμένες γωνιές της Αφρικής, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, δεν μπορούμε αγνοήσουμε αυτό το κράτος στην πιο σημαντική περιοχή της γεωγραφίας μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είναι σαφές ότι πρόκειται για μια ισορροπημένη σχέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε την καταπίεση στην Ιερουσαλήμ και σε άλλα παλαιστινιακά εδάφη, τις επιθέσεις στους ιερούς μας τόπους, ποτέ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «τα βήματα που κάνουμε για την ανάπτυξη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ ως απαίτηση των παγκόσμιων και περιφερειακών αλλαγών είναι άλλο, και άλλο η υπόθεση της Ιερουσαλήμ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.