Μητρόπολη Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της μνήμης του Αγίου Βασιλείου και της ελεύσεως του νέου έτους στην υπό τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και με την παρουσία της Εκπροσώπου του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά και πολλών φιλακόλουθων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σχετικότητα του χρόνου και την ταχύτητα με την οποία περνούν τα χρόνια στη ζωή μας, προτρέποντας τους παρισταμένους να αξιοποιούν και να απολαμβάνουν κάθε μέρα που μας χαρίζει ο Θεός!

Ομίλησε, επίσης, για την μοναδική προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου και για το θεολογικό περιεχόμενο και νόημα της εορτής της Περιτομής του Κυρίου.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ευλόγησε την παραδεδομένη Αγιοβασιλειόπιτα και την διένειμε, μαζί με τις πατρικές του ευχές στους παρισταμένους, οι οποίοι αντεύχονταν με αγάπη στον Ποιμενάρχη τους.

Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου Ερμούπολη: Ο Ερχομός του νέου Έτους στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.