Πολύ σύντομα θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης στη δυτική πτέρυγα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στις Καλτεζές, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Μέσα στην εβδομάδα θα μεταβεί στη Μονή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της τοιχοποιίας και της στέγης της δυτικής πτέρυγας κατέρρευσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας,

«Στην μονή, η οποία αποτελεί ιστορικό μνημείο συνδεδεμένο με την ιστορία του έθνους μας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο έργο και η παρέμβασή μας θα είναι άμεση» τόνισε ο περιφερειάρχης, προς τον οποίον ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος απηύθυνε εναγώνια επιστολή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Με την παρούσα επιστολή μου γίνομαι άγγελος κακών ειδήσεων, αλλά με αναγκάζουν η αγωνία και η απελπισία που με καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή που βλέπω την ιστορικό και εθνικό μνημείο της Μονής των Καλτεζών να καταρρέη και να κρημνίζεται και δεν δύναμαι να το συνδράμω».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.