Το Ενοριακό Συσσίτιο της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων μετράει αρκετά χρόνια ζωής. Στεγάζεται παραπλεύρως του Ναού, σε έναν μικρό χώρο, που δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει το διαρκώς αυξανόμενο φιλανθρωπικό έργο του ναού.

Όταν δημιουργήθηκε η δομή, οι σιτιζόμενοι ανέρχονταν σε 60 περίπου, με την σταδιακή αύξηση που παρατηρήθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν, να μεταφράζεται σε πολλαπλάσιες ανάγκες, ενώ κατά περιόδους ξεπέρασαν τα κατά πολύ τα άτομα αυτά. Οι χώροι του Συσσιτίου αποτελούνται από μία μικρή κουζίνα και μία αποθήκη. «Με την σταδιακή και μεγάλη αύξηση των σιτιζομένων, οι μικροί χώροι αποδεικνύονται παντελώς ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, δίχως να πληρούν τις προδιαγραφές μίας τέτοιας μονάδας.

Πάγιο μέλημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου ήταν η ανακαίνιση των χώρων και ο εκσυγχρονισμός σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Με βάση τα προαναφερθέντα, αποφασίστηκε πρόσφατα η ριζική ανακαίνιση και εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες και παρεμβάσεις, που υπολογίζονται αρκετά χρήματα. Η αξιοποίηση των χώρων καθώς και ο νέος λειτουργικός εξοπλισμός, θα προσφέρει άνετους, σύγχρονους και με όλες τις προδιαγραφές χώρους, για την εύρυθμη λειτουργία του συσσιτίου.

Η Ενορία Παναγίας Φανερωμένης απευθύνει έκκληση σε εύπορους συμπολίτες, καθώς επίσης σε επιχειρήσεις και εταιρείες της περιοχής που έχουν φιλανθρωπικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, να συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια. Η δαπάνη της ανακαίνισης υπερβαίνει σημαντικά τις οικονομικές δυνατότητες των ενοριτών, διότι το συσσίτιο στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης π. Εφραίμ Γιαννάκο στο τηλέφωνο 6974856941.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.