Το νέο νομοσχέδιο παρέχει την δυνατότητα στον εργοδότη να ζητήσει την μη προσέλευση του εργαζόμενου στον χώρο εργασίας σε περιπτώσεις απόλυσης με προειδοποίηση ή έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του.

8ωρο (Διευθέτηση του χρόνου εργασίας)

Ο εργαζόμενος μπορεί να απασχοληθεί έως 2 ώρες επιπλέον πέρα του 8ώρου.Ο επιπλέον χρόνος εργασίας θα συμψηφίζεται με ρεπό, άδεια ή μειωμένο ωράριο.

Η ρύθμιση θα μπορεί να εφαρμόζεται μετά από συμφωνία του εργοδότη με τις σωματειακές οργανώσεις ή με ατομική συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη ενώ επισημαίνεται ότι ο εργαζόμενος θα έχει την δυνατότητα να αρνηθεί χωρίς του επιβληθούν κυρώσεις.

– Υπερωρίες

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των νόμιμων υπερωριών, που μπορεί να πραγματοποιήσει ο εργαζόμενος σε ένα έτος στις 150 ώρες.

– Ψηφιακή κάρτα

Καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Σύμφωνα με αυτή, ο χρόνος εργασίας του κάθε εργαζόμενου αλλά και οι άδειες του, παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο. Σε πρώτη φάση η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοστεί σε τράπεζες και βιομηχανία.

– Εργασία την Κυριακή

Βάσει σχετικής διάταξης διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές. Μεταξύ αυτών εντάσσονται οι επιχειρήσεις παραγωγής – αποθήκευσης – μεταφοράς – διανομής φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού, εφοδιαστικής αλυσίδα (“logistics”), κέντρα κοινών υπηρεσιών (“shared services centers”) ομίλων επιχειρήσεων, Κέντρα δεδομένων (“data centers”) και εν γένει μηχανογραφικών κέντρων ομίλων επιχειρήσεων, ψηφιοποίησης έγχαρτου αρχείου, παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

– Απολύσεις

Το νέο νομοσχέδιο παρέχει την δυνατότητα στον εργοδότη να ζητήσει την μη προσέλευση του εργαζόμενου στον χώρο εργασίας σε περιπτώσεις απόλυσης με προειδοποίηση ή έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης επιπλέον αποζημίωσης σε εργαζόμενους, οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικώς για παράνομη απόλυση. Έτσι, απαλλάσσεται ταυτόχρονα ο εργοδότης από την υποχρέωση επαναπρόσληψης του μισθωτού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.