Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ , «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ΑΑΔΕ, και η εμπέδωση του «διαίρει και βασίλευε». Το μισθολόγιο αυτό αποτελεί προπομπό για το υπόλοιπο δημόσιο, για να καταργήσει αυτονόητα δικαιώματα. Αποτελεί μια πολύ σημαντική, δραματική εξέλιξη», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Ξεκίνησε από την ΑΑΔΕ
Μάλιστα, το μοντέλο αυτό που, όπως προαναφέρθηκε, εφαρμόζει κατά περίπτωση στους «εκλεκτούς» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς και τους υπαλλήλους του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ο νόμος 4778/2021 για το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε., ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπει ότι, πέραν του βασικού μισθού και των επιδομάτων που λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, ειδικά στους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. θα χορηγούνται επιπλέον ειδικές αμοιβές και βραβεία επίτευξης στόχων που θα συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θέσεων εργασίας τους, με την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά τους. Τα βραβεία επίτευξης στόχων θα καταβάλλονται ετησίως κατόπιν αξιολόγησης των υπαλλήλων και βαθμολόγησης της ποιότητας και της ποσότητας του έργου τους.

Yπενθυμίζεται ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο σημερινός πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει σύστημα αξιολόγησης αντίστοιχο με αυτό της Microsoft, που οδηγούσε σε απολύσεις το 15% των δημοσίων υπαλλήλων. Σύστημα, που μετά τις αντιδράσεις, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Μεταρρύθμιση που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από τους εξής πυλώνες:

Σχεδιασμός και εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στο Δημόσιο Τομέα
Δημιουργία εργαλείου για το στρατηγικό προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού με όρους τεχνητής νοημοσύνης
Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ
Ολιστικό πρόγραμμα μετασχηματισμού των δεξιοτήτων των Δημοσίων Υπαλλήλων
Διαμόρφωση συστήματος ανταμοιβών και κινήτρων στο Δημόσιο Τομέα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.