Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας "Διομήδης" στάλθηκε ήδη μέσω του 112 στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Με «συνταγή» και μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα αντιμετωπιστεί η επερχόμενη κακοκαιρία «Διομήδης», όπως προκύπτει από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία «Διομήδης» αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα Δευτέρα και κατά τις επόμενες ημέρες.

Η αναζωπύρωση του πληθωρισμού οδηγεί τις αποδόσεις των ομολόγων σε νέα υψηλά επίπεδα. Στη Γερμανία η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, το οποίο κατά γενική ομολογία θεωρείται ως το πλέον ανθεκτικό στις πιέσεις, «οδεύει» προς το «απόλυτο μηδέν». Στα επίπεδα δηλαδή που διαπραγματευόταν το 2019. Οι αγορές μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5%, τιμολογούν στη φάση αυτή μία άνοδο των επιτοκίων κατά 0,15% έως το τέλος του 2022, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι η άνοδος των αποδόσεων σε όλα τα ομόλογα της ευρωζώνης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν στην αγορά δεν υπήρχε το κλίμα ανασφάλειας που έχει προκαλέσει η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον». Το «παράθυρο» ευκαιρίας που δημιουργεί η αβεβαιότητα της πανδημίας έσπευσε να εκμεταλλευτεί σήμερα η Ισπανία ανακοινώνοντας τη πρώτη κοινοπρακτική έκδοση 10ετούς ομολόγου. Η χώρα εκτιμάται ότι θα δανειστεί φέτος από τις αγορές τουλάχιστον 75 δισ. ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 124 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 56 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,55% από 1,52% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι -0,03% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,58% από 1,56%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1326 δολ. από τα 1,1359 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.