ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: Στην Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος αρχικά θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα τον συνοδεύουν μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Αμερικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφτεί και την περιοχή της Ροδόπης καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής την Τετάρτη, 2 Μαρτίου στις 17:00 θα τελεστεί Δοξολογία για την υποδοχή του στον ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις 19:30 της ίδιας ημέρας θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών -Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ενώ, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Μαρωνείας, σε πλατεία «Ἀρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, πρόκειται για μια πράξη τιμής και μνήμης στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη του Μαρωνείτου.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να μεταβεί και στο Φανάρι, προτού επιστρέψει στην Αμερική Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου είναι τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.