Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE έλαβε την παρακάτω επιστολή - καταγγελία. ΄΄Την έντονη δυσαρέσκεια του καταγγέλλει ο επί 30 χρόνια εφημέριος του Πανεπιστημιακού Ιερού Ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών Ρόδου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ρόδου παπά Γιάννη Χαλκιά. ΄΄

Ο τελευταίος διερμήνευσέ με κυνικό τρόπο στον ασθενούν τα με ατύχημα (σπάσιμο δεξιού ποδιού) εφημέριο του Πανεπιστημιακού Ναϋδρίου πρωτοπρεσβυτέρου Κυριακού Μανέτα, ότι εκτελώντας εντολή του Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου Κογεράκη δεν στέλνει ιερέα εδώ και δυο Κυριακές και ούτε πρόκειται και χωρίς καμία προειδοποίηση στο Ιερό Ναϋδριο του Πανεπιστημίου Ρόδου που επί 30 ολόκληρα χρόνια επιτελείται πνευματικό έργο και προπαντός για την νεολαία.

Έντονες επώνυμες διαμαρτυρίες πιστών χριστιανών έγιναν και γίνονται τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου όσο και στον Τύπο και στο διαδίκτυο.

Καμία ηθική συμπαράσταση έχει επιδείξει σαν εκκλησιαστική αρχή η Μητρόπολη Ρόδου στον ασθενούντα ιερέα και σε άλλους ιερείς, ενώ δεκάδες κληρικοί και εκατοντάδες χριστιανοί συμπαραστέκονται στον ασθενούν τα πατέρα Κυριακό Μανέτα, εκπαιδευτικό.

Η δικαιολογία δεν έχουμε ιερείς και να υπάρχουν διπλοί και τριπλοί ιερείς σε άλλους Ναούς δεν είναι επαρκής απάντηση.

Εξώδικη απάντηση – ειδοποίηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης στον Αρχιμ. Παΐσιο Παπαδόπουλο

Ενώ σε πανηγύρεις όπου λειτουργεί ο ίδιος τόσο και ο βοηθός επίσκοπος του με εντολή δική του προσέρχονται με το ζόρι δεκάδες κληρικοί για να επιδεικνύει στον κόσμο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Άριστο κατά την δική του γνώμη προφίλ του.

Το οξύμωρο της υποθέσεως ανά διετία με την εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και σε 5στερο Ξενοδοχείο διοργανώνει Συνέδρια για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.

Από θεωρίες μπουχτίσαμε στην πράξη δεν βλέπουμε τίποτα.
Υποκρισία !

Στείλτε ιερέα να λειτουργεί τις Κυριακές και η Αγία Ειρήνη δεν θα κλείσει ποτέ.
Θα επανέλθω

Κυριακός Μανέτας
Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και Εκπαιδευτικός
Καταγγελία Ιερέα: Ο Ρόδου Κύριλλος απειλεί με κλείσιμο το Ιερό Ναΰδριο Πανεπιστημίου Ρόδου

Διαβάστε ακόμη: Αναδρομικά ενστόλων: Εφάπαξ εξόφληση

ΕΜΥ Καιρός – Καλλιάνος: Κακοκαιρία – χειμώνας από Τετάρτη

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.