ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Αυξάνονται τα θύματα από την εποχική γρίπη και τον Η1Ν1. Δείτε τα συμπτώματα. Το πρόβλημα της γρίπης είναι τόσο επίκαιρο και πολυσυζητημένο που ο καθένας φυσιολογικά μόλις παρουσιάσει κάποια σχετικά συμπτώματα αρχίζει να ανησυχεί μήπως έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη Η1Ν1 ή από την εποχιακή γρίπη. Η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά ακόμη και οι γιατροί δυσκολεύονται να κάνουν τη διαφορά. Είναι πολλές οι παθήσεις που μιμούνται τη γρίπη. Για το λόγο αυτό δεν βασίζονται μόνο στην κλινική εικόνα για να κάνουν τη διάγνωση αλλά με αναλύσεις ή άλλες εξετάσεις ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η γρίπη και το κρυολόγημα προκαλούν παρόμοια σημεία και συμπτώματα. Είναι και οι δύο παθήσεις λόγω ιογενών μολύνσεων του αναπνευστικού συστήματος. Προκαλούνται όμως από διαφορετικούς ιούς.

Η γρίπη προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από ότι το κρυολόγημα. Ο πυρετός, οι πόνοι στο σώμα, ο πονόλαιμος, η κούραση και ο ξερόβηχας είναι συχνότεροι και εντονότεροι στη γρίπη από ότι στο κρυολόγημα. Στις σοβαρές μορφές γρίπης δυνατόν να υπάρχει ναυτία, εμετός και διάρροια.

Η γρίπη εκτός από το ότι προκαλεί σοβαρότερη μορφής ασθένεια είναι δυνατόν σε μερικές περιπτώσεις να οδηγεί σε θάνατο. Τα κρυολογήματα κατά γενικό κανόνα δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πνευμονία, βακτηριδιακές μολύνσεις ή ανάγκη εισαγωγής σε νοσοκομείο που προκαλεί η γρίπη.

Οι ασθενείς με κρυολόγημα παρουσιάζουν συνήθως συμπτώματα ρινικής συμφόρησης και καταρροής, δηλαδή έχουν μύτη που τρέχει και που είναι μπουκωμένη.

Στο κρυολόγημα ο πυρετός είναι σπάνιος. Αντίθετα, στη γρίπη ο πυρετός εκδηλώνεται ξαφνικά και είναι πολύ ψηλός. Οι ασθενείς με κρυολόγημα έχουν συχνότερα μύτη μπουκωμένη ή που τρέχει από ότι οι ασθενείς με γρίπη.

Η γρίπη προκαλείται από 3 τύπους ιών. Είναι οι ιοί της γρίπης Α, Β και Γ.

Οι ιοί της γρίπης Α και Β είναι σε θέση προκαλούν επιδημίες γρίπης. Ο ιός της γρίπης τύπου Γ προκαλεί ήπιες μόνο αναπνευστικές μολύνσεις και δεν θεωρείται ικανός να προκαλεί επιδημίες.

Ο ιός της γρίπης τύπου Α υπάρχει σε διάφορες μορφές. Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ιού γρίπης και με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να προκαλεί πανδημίες. Τα είδη του ιού της γρίπης Α που βρέθηκαν να προσβάλλουν ανθρώπους παγκόσμια περιλαμβάνουν τους ιούς Η1Ν1, Η1Ν2 και Η3Ν2. Η γρίπη των πτηνών προκαλείται από τον ιό της γρίπης Α, Η5Ν1.

Οι ιοί της γρίπης αλλάζουν λόγω συνεχών μεταλλαγών.

Μια παγκόσμια πανδημία μπορεί να συμβεί, όταν 3 προϋποθέσεις συνυπάρξουν. Αυτές είναι να προσβληθούν άνθρωποι από μια νέα μορφή ιού γρίπης Α, η νέα αυτή μορφή να προκαλεί σοβαρή πάθηση στους ανθρώπους και ο ιός να μεταδίδεται εύκολα και συνεχώς από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο ιός της γρίπης Α, Η1Ν1 παρουσίαζε τα εν λόγω χαρακτηριστικά την άνοιξη του 2009 και για αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεώρησε ότι προκλήθηκε πανδημία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.