Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση στην έδρα «Εστίας Θεολόγων Χάλκης» στην Αθήνα με την ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων του εξ Ίμβρου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία είχε ως θέμα: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη γενέτειρά του Ίμβρο».

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν, εκτός από τους εν Αθήναις Χαλκίτες, ένας μεγάλος αριθμός φίλων της Εστίας μας με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και από την Ίμβρο. Η αίθουσα ήταν
κατάμεστη. Ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. προσήλθε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, επίσης εκπροσωπήθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετέφερε ελπιδοφόρα νέα ως προς την έναρξη της διαδικασίας ριζικής αναμόρφωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής.

Ως συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Άρχων της ΜτΧΕ Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, ο οποίος κάλεσε στο βήμα αρχικά τον εκπρόσωπο της Α.Θ.Π., μετά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τέλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, στην συνέχεια κλήθηκε ο Πρόεδρος της Εστίας και Άρχων της ΜτΧΕ κ. Νικόλαος Ξεξάκης, ο οποίος σκιαγράφησε ένα σύντομο βιογραφικό του Πατριάρχου.

Ο Ίμβριος Ιατρός και Άρχων της ΜτΧΕ κ. Γεώργιος Ξεινός, διάβασε μια περικοπή από δικό του πόνημα με αναφορά την παρουσία και τα βιώματα του Πατριάρχη όταν επισκέπτεται την Ίμβρο.

Τέλος, η κ. Βάσω Ξεινού παρουσίασε πολυάριθμες διαφάνειες από το εκδοθέν φωτογραφικό της άλμπουμ «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.