Χθες, Σάββατο 13 Μαρτίου, άνοιξε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στο πλαίσιο των εορτασμών της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην διαδικτυακή Ομιλία με θέμα «Οι Τρεις Σπετσιώτες Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες» με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβυτέρο Ανδρέα Κουμπή, Εφημερίου Σπετσῶν, Μαθηματικού – Θεολόγου και ιστορικού ερευνητή, έγινε μέσω της πλατφόρμας zoom και την παρακολούθησαν πάνω από 60 συμμετέχοντες

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ΄ Καλογερόπουλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέροντας την σπουδαιότητα να τιμούν έστω με αυτό τον τρόπο, (υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και με την διοργάνωση από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον επετειακό εορτασμό) της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την εκδήλωση μαζί με τον Σεβασμιότατο άνοιξαν ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Άγγελος Λαμπρινός Βλάττας, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και η Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή

Συντονιστής της ημερίδας αυτής, αλλά και των άλλων τριών που θα ακολουθήσουν είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.