Το 2ο βραβείο έλαβε η μαθητική ομάδα της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής (ΠΜΓΣ) για τη συμμετοχή της στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας “Μαθητές-Πρεσβευτές Πολιτισμού: Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους”, που διοργάνωσε η Εράσμειος-Ελληνογερμανική Σχολή. Η εργασία των μαθητών της ΠΜΓΣ είχε τίτλο: “Παναγία Μουχλιώτισσα. Ήταν μια φορά και έναν καιρό μια όμορφη κυρά Πολίτισσα που την παντρέψανε στα ξένα δώδεκα χρόνων…”.

Συγκεκριμένα, η εργασία της Σχολής προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 6 Μαΐου. Οι 13 προκριθείσες εργασίες παρουσιάστηκαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής και ενός κοινού που αποτελούταν από καθηγητές, μαθητές και φιλίστορες σε μία άρτια διοργάνωση την οποία χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδος Άγγελος Συρίγος και η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδος Μαρία Ζαχαράκη.

Από την ΠΜΓΣ παρίσταντο ο Σχολάρχης Δημήτριος Ζώτος, η φιλόλογος Ολυμπία Μπέτσα και οι μαθήτριες της 11ης Τάξης Μαρία Κιοσκέρ και Μαρία Κοζαλάν οι οποίες παρουσίασαν με έμπνευση και ευφράδεια την εργασία που κατασυγκίνησε το κοινό και έλαβε πολύ καλές κριτικές.

Η Σχολή ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τις μαθητικές κοινότητες όλων των σχολείων, που βοήθησαν στην ανάδειξη της αξίας της διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Ως ΠΜΓΣ νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια για τις μαθήτριές μας (Ιωάννα Καραντάς, Ελίσσα Κασάπογλου, Μαρία Κιοσκέρ, Όλγα Κιοσκέρ, Μαρία Κοζαλάν, Ελισάβετ Μπαρνταντσή, Σελίνα Τζαρτζάρ) που εκπόνησαν την εργασία και διέπρεψαν σε αυτόν τον διαγωνισμό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.