Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, στο Φανάρι, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή κ.κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Αντιπρόεδρος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γραμματέας, Γεώργιος Καρασμάνης, Εμμανουήλ Συντυχάκης και κ.Μαρία Απατζίδη, μέλη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ.Γεώργιο Μυλωνάκη, την Προϊσταμένη του Τμήμ. Διεθνών Σχέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής κ. Αγγελική Ματζαβίνου, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Ιωάννη Χρυσουλάκη, τους οποίους συνόδευε ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ.Γεώργιος Γαϊτάνης, εξέφρασαν τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας για τον μακραίωνο θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον της για τον απανταχού Ελληνισμό.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλοσώρισε θερμά τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην μακραίωνη προσφορά και την πολυδιάστατη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο στο πλαίσιο των κανονικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών του, υπηρέτησε και υπηρετεί την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.