Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στα πλαίσια του συντονισμού ενός συνολικού προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, συνεχίζει τις περιοδείες της σε ολη την Ελλάδα. Επιλέγονται για τις επισκέψεις της μέρη με αυξημένο ιστορικό βάρος και συναισθηματικό φορτίο, μέσω των οποίων επιχειρείται να αναδειχθουν τα στοιχεία εκείνα της Επανάστασης που έχουν εντυπωθεί στη λαϊκή συνείδηση και συγκινούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Ιδιαίτερα πετυχημένες κρίνονται από την Επιτροπή οι επαφές με τους τοπικούς φορείς, καθώς επενδύει πολλά στη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση μια και πολλές δράσεις θα υλοποιηθούν μέσω αυτής.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε στα Χανιά όπου η προεδρος και μελη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στην οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και απέδωσαν φόρος τιμής στους Τάφους των Βενιζέλων. Μέχρι το τέλος Ιουλίου οι περιοδείες θα συνεχιστουν με στόχο η υπόθεση της επετείου των 200 χρόνων να γίνει κτήμα κάθε γωνιάς της χώρας.

Παράλληλα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» απευθύνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φορείς και ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως, τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα.

Ως γνωστον η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε αυτην μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ως θεσμικό όργανο, όμως, του συντονισμού των επετειακών εορτασμών, η Επιτροπή αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά. Σημειώνεται ότι οι χορηγίες αποτελούν το βασικό πόρο για την υλοποίηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που προτείνει ή υποστηρίζει η Επιτροπή προκειμένου αυτές να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος και να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στο [email protected] έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.