Η Ειδική Επιτροπή της Βουλής σε ειδική συνεδρίασή της καλεί τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας και την Ουνέσκο να κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Τουρκίας για ιεροσυλία.

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Σάββα Αναστασιάδη, και μετά από διεξοδική συζήτηση , σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας για να μετατρέψει την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει την έντονη αντίδρασή της, καταδικάζει ομόφωνα, την μονομερή ενέργεια του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει τον εμβληματικό ναό της Ορθοδοξίας σε μουσουλμανικό τέμενος ως μια πράξη προκλητική, βέβηλη, ύβρη για τη Διεθνή κοινότητα και τον πολιτισμένο κόσμο και ΚΑΛΕΙ:

Α)Κόμματα και πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών, να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας και να συνασπιστούμε απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

Β) Την Ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να πιέζει τη Διεθνή Κοινότητα, την Ε.Ε., τον ΟΗΕ, την UNESCO και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς να προβούν σε καταδίκη της ως άνω ενέργειας και να επιβάλουν ξεκάθαρες και αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Γ) Την UNESCO να κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Τουρκίας για ιεροσυλία και προκλήσεις εκτεταμένων βλαβών στο μνημείο.

Δ) Τα μέλη της Πα. Δ.Ε.Ε. να φέρουν το ζήτημα στα κοινοβούλια των Χωρών που εκλέγεται ο κάθε ένας, για συζήτηση- ενημέρωση και λήψη σχετικής καταδικαστικής απόφασης.

Ε) Τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης να φέρουν το ζήτημα στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που εκλέγεται ο κάθε ένας για συζήτηση- ενημέρωση και λήψη καταδικαστικής απόφασης.

ΣΤ) Τις ομογενειακές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο (Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Σωματεία , Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις, κ.λ.π.) και την Εκκλησία, να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκδώσουν καταδικαστικές αποφάσεις.

Να προκληθεί ένας Ομογενειακός συναγερμός.

Ζ) Τέλος, ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να εντάξει στη διπλωματική της ατζέντα το αίτημα της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής ( Ποντίων- Μικρασιατών- Θρακιωτών- Κωνσταντινουπολιτών ) από τους Τούρκους.

Το Υπουργείο εξωτερικών να θέτει συνεχώς, το ισχυρό αυτό διπλωματικό όπλο της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε διμερές (Ελληνοτουρκικό) επίπεδο και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για τη διεθνή αναγνώρισή της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.