Σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγορεύτηκε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Χίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Σε μία σεμνή τελετή στην οποία παρέστη ο Υπ. Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με τη σύζυγό του Δήμητρα, πλήθος αντιπεριφερειαρχών, δεκάδες μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και πολλοί ομογενείς, η Πρύτανης Χρυσή Βιτσιλάκη, αφού αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κάνοντας λόγο για μία ξεχωριστή προσωπικότητα που έχει προσφέρει τα μέγιστα σε σειρά τομέων.

Στο λαμπρό βιογραφικό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, αναφέρθηκε ο μέχρι προ ημερών πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων καθηγητής Γιώργος Χριστοφάκης, επισημαίνοντας τις ρίζες του Αρχιεπισκόπου από το Βίκι ενώ υπογράμμισε εκτός των άλλων τη φιλανθρωπική του δράση στην Αμερική ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία κάτι για το οποίο τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Λίγο αργότερα κι εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενεδύθη με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ του επιδόθηκε και το δίπλωμα του επίτιμου διδάκτορα, που αποτελεί και την ανώτατη διάκριση που μπορεί να δώσει ελληνικό πανεπιστήμιο σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αφού ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την εξόχως τιμητική διάκριση, αναφέρθηκε στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.