«Ρατσιστικές και αλαζονικές, που δεν προκαλούν έκπληξη», θεωρεί το «υπεξ» τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στους Τ/κ, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή, υποστηρίζοντας πως αυτές δείχνουν ότι η ε/κ νοοτροπία, «η οποία δεν έχει καμία ανοχή στην τ/κ παρουσία στο νησί, δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του «υπεξ» προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ελληνοκυπριακή ελίτ εξακολουθεί να βλέπει τον τουρκοκυπριακό λαό ως μειονότητα».

Η δήλωση πως «οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ε/κ πλειοψηφία,» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία στο νησί και την κατάρρευση της εταιρικής σχέσης του 1960, προστίθεται. Επιπλέον, υποστηρίζεται, «η προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να κάνει πλύση εγκεφάλου στον ε/κ λαό και να ενσταλάξει τον ρατσισμό εξηγεί επίσης την έκταση της προκατάληψης και της εχθρότητας προς τον τ/κ λαό».

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θεωρεί τα «δικαιώματα μειοψηφίας» κατάλληλα για τους Τ/κ, συνεχίζει το «υπεξ», ως άνθρωπος της θρησκείας, για χάρη του δικού του πολιτικού σκοπού, δεν απέχει από του να δώσει παραπλανητικές πληροφορίες για τον πληθυσμό του ψευδοκράτους και να διαχωρίσει τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς.

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βλέπει την Κύπρο «ως μέρος του ελληνισμού» και κάνει δηλώσεις που δεν έχουν σχέσεις με την πραγματικότητα στην Κύπρο.

Θεωρεί ότι ακόμα δεν υπάρχει συνειδητοποίηση πως με το νέο όραμα που προέβαλε το ψευδοκράτος, έχει έρθει μια μη αναστρέψιμη πορεία όσον αφορά την Κύπρο. Υποστηρίζει ότι είναι γεγονός πως “στο νησί υπάρχουν ένα ε/κ και ένα τ/κ κράτος” και αυτό περιλαμβάνεται στο νέο όραμα της τ/κ πλευράς το οποίο στηρίζει και η εγγυήτρια χώρα Τουρκία.

Καταλήγει με τον ισχυρισμό ότι ο καλύτερος και πιο ρεαλιστικός δρόμος είναι οι “δύο λαοί να συνεχίσουν τη ζωή τους στα δικά τους κράτη στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.