Νέα επίθεση στην Εκκλησια της Ελλαδος και έμμεση αναφορα στα λεγόμενα του Μητροπολιτη Πειραιως Σεραφείμ από Αρχιεπισκοπο του Παλαιου Ημερολογιου. Δείτε αναλυτικά.

Κοντά ένα χρόνο η πατρίδα μας και ο κόσμος όλος, βρίσκεται στην πιο άσχημη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας, με χιλιάδες νεκρούς, ανέργους και ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσεως.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων αλλά και αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.
Κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη και το μέλλον μας.

Κι εκεί που περιμένει κανείς από όσους διοικούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, να ακούσει έναν λόγο στηρικτικό και τη διάθεση τους να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική για την πνευματική κρίση την οποία ζει ο τόπος, ακούει αφοριστηκές κραυγές για θέματα όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης κ.α.

Καθένας θα αναρωτιέται αν οι επίσκοποι της θεσμικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ζούνε εδώ, ή κάπου αλλού. Καμία επαφή με την πραγματικότητα και κανένας διάλογος με τον κόσμο που περπατάει στους δρόμους. Μόνιμη η διάθεση ιεραρχών να επιβάλλουν την άποψη τους ως τη μόνη σωστή και φυσικά ορθόδοξη.
Οτιδήποτε διαφορετικό εν ριπή οφθαλμού χαρακτηρίζεται αιρετικό και προδοτικό της πίστης και της διδασκαλίας της Εκκλησίας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του σε αυτές τους τις απόψεις , οι οποίες είναι αποτέλεσμα μιας ιδιότυπης εκλεκτικής θεολογίας και όχι ενός διαλόγου με τον κόσμο στον οποίο θέλουν να απευθυνθούν.
Μέγα σφάλμα αν ακόμη σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πιστεύει πως το 90% των Ελλήνων είναι ποίμνιο της. Η φράση «Πιστεύω στο Θεό , αλλά δεν πηγαίνω στην Εκκλησία» μιλάει από μόνη της. Ο αυταρχισμός και η παντελής έλλειψη ενός σύγχρονου λόγου έχει διώξει ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων μακριά από τη θεσμική Εκκλησία.

Επομένως όταν διαγγέλλει και καταγγέλλει δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες μέλη της και άρα δεν δικαιούται να κρίνει και να κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πολίτης θέλει από την Πολιτεία να κανονίσει θέματα πρακτικά που αφορούν τη δική του ζωή.
Για πόσα ακόμη χρόνια θα ακούμε από στόματα επισκόπων να κηρύτουν το ρατσισμό και το μίσος εναντίον ανθρώπων που έχουν επιλέξει να ζούνε με τον τρόπο που τους εκφράζει; Κανένας από όλους αυτούς δεν είναι υποχρεωμένος να το αποδεχτεί, αλλά σίγουρα είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί.
Γιατί τόση κακία για νέους ανθρώπους που το μόνο που ζητάνε είναι το αυτονόητο δικαίωμα τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ.

Γιατί επικρίνουν τη διάθεση τους να είναι ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία για το ποιοι πραγματικά είναι;
Ίσως γιατί οι φωνασκούντες έχουν μάθει να ζούνε μόνο μέσα στην υποκρισία .
Ασχοληθείτε πλέον με τα κύρια προβλήματα των ανθρώπων.
Η σεξουαλικότητα τους δεν αφορά εμάς.

Ενδοοικογενειακή βία, εγκλεισμός, απομόνωση, κακοποίηση γυναικών και παιδιών, περιθωριοποίηση, ρατσισμός, εξαθλίωση, παιδοφιλία, βιασμοί, να σας υπενθυμίσω αυτές τις λίγες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις …
Σε αυτές πρέπει να είμαστε παρών.

Δηλώνω απερίφραστα ότι η μοναδική μας μέριμνα είναι να βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο και να αφουγκραζόμαστε τον παλμό του.
Δεν πρόκειται να παίξω ποτέ το ρόλο του ιεροεξεταστή και θα έχω πάντα ως βασικό γνώμονα την ελευθερία του ανθρώπου. Σέβομαι το κάθε πρόσωπο καθώς και τις επιλογές του. Κύριο μέλημα και έργο μας είναι να μεταφέρουμε στους ανθρώπους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας που πηγάζει από τη διδασκαλία του Ιησού.
Αυτό χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο κόσμος μας.
ΑΓΑΠΗ και ΕΛΠΙΔΑ!

+ Ο Αθηνών Παρθένιος
Του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.