Ρελάνς στην ακραία ρητορική σε βάρος της Ελλάδας με ταυτόχρονη επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για ενδοτικότητα απέναντι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «τώρα κάνει τον νταή».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι ο Ερντογάν «κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα.

«Εκφώνησα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μη με εκνευρίζετε”, όχι “θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία” κ.λπ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ».

Συνεχίζοντας, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί… Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάννης”. Δεν έβγαλε κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

«Δεν λέει τίποτα για την Κύπρο»

O ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” (δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία). Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν “δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά, αν έρθουν, η “ΤΔΒΚ” θα πρέπει να είναι εδώ”. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Κορυφώνοντας την ακραία ρητορική του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.